16
nov

A fekete ruhás nő (The Woman in Black)

Ki hisz a szellemekben? Ha napjainkban már nem is beszélünk róluk, azért néha gondolunk rájuk. Főleg, ha megnézünk egy horror filmet. Jómagam nem szeretem a horrort, nem vagyok egy spiritiszta, de nagyon szívesen nézem az angol filmeket. Most kifejezetten kíváncsi voltam Daniel Radcliffe játékára, akit jól ismerünk a Harry Potter sorozatokból. Nincs könnyű dolga a huszonhárom éves színésznek, ha ki akar törni a beskatulyázott varázslótanonc szerepéből.

A fekete ruhás nő igazi angol lidérces álom. Az 1800-as évek végén, Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) fiatalon megözvegyült, pályakezdő, gyermekét egyedül nevelő ügyvéd. Főnöke, hogy kirángassa őt a gyász magányából, elküldi egy távoli, nyomasztó kisvárosba, hogy tisztázzon egy hagyatéki ügyet. A mocsaras városka titokzatos lakói nem örülnek Arthurnak és persze azt sem szeretnék, ha az ügyvéd kutatna titkaik között.

Mire bukkan Arthur a mindig sötét városkában? Kihalt padlásszobákra, régen őrzött sérült gyermekjátékokra, fájdalmas emlékekre, hátborzongató szellemekre? Van Arthurnak vesztenivalója? A teljesség igénye nélkül, és remélem, nem minősül spoilernek, de az igazi csavar a film végére került. Így mindenképpen érdemes végignézni…[?]

Rendező: James Watkins
Forgatókönyvíró: Jane Goldman
Zene: Marco Beltrami
Operatőr: Tim Maurice-Jones
Producer: Richard Jackson, Simon Oakes, Brian Oliver
Vágó: Jon Harris

Játékidő: 95 perc
Megjelenés: 2012.

Sending
User Review
3.83 (6 votes)

Címkék: , , , ,

There are no comments yet

Why not be the first

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük