16
nov

Ideglelés Csernobilban (Chernobyl Diaries)

A magyar filmes fordítóknak köszönhető, hogy ismét van egy ideglelésünk, vagy a rendező szórakozik? Ugyanis nem köthető, sem a gyilkos boszorkányhoz, sem a bedrogozott fiatalokhoz, de sebaj. Attól még a film röviden szólva… borzongató.
Végre egy olyan film, ahol még én is összerezzentem! Hatalmas a sztori, hogy egyáltalán valakinek kedve támadt Csernobillal foglalkozni és nem túl „amerikaias” rendezéssel megcsinálni. Itt is adott hat fiatal (meglehetősen ismeretlen nevekkel, mint a főszereplők: Nathan Phillips – Michael, Devin Kelley – Amanda, Jesse McCartney – Chris) plusz egy túráztató (Dimitri Diatchenko – Uri), akik aztán mind szép lassan game over-t szenvednek, mert a sugárfertőzött dögök sorban, mint a tíz kicsi négert, kinyiffantják őket, és nem tudják végig élvezni a „katasztrófa turizmusukat”, ami egyébként is nagy divat a világban.

Kinek járna egy ütős vállveregetés, meg a petárdadurrogtatás a fülecskéjébe? Oren Peli-nek, akinek már volt lehetősége bemutatkozni a Parajelenségek (Paranormal Activity) filmsorozattal és aki arról híres, hogy a pénztárcájában megbújó maradék kis centecskékből kasszasikereket tud gyártani!

Annyit azért hiányoltam, hogy a töri részbe kicsit jobban belefolyhattunk volna, mert így csak fél-érdekesen tálaltam a Csernobili atomkatasztrófát, de legalább a filmes elemekben nem csalódtam, ami Bradley Parker rendező úrnak köszönhető, és amiért időnként majd kirúgtam az előttem levő nézőt az ülésében, úgy összeijedtem.

Borzongató horror műfajban dolgozza fel a történteket, nem kevés legendával megfűszerezve, ami az összeesküvés elmélet részét illeti a filmben.

Forrón ajánlom mindenkinek, aki végre akar egy jót izgulni!

Rendező: Bradley Parker
Forgatókönyvíró: Oren Peli, Carey Van Dyke, Shane Van Dyke
Zeneszerző: Diego Stocco
Operatőr: Morten Soborg
Vágó: Terri Taylor
Producer: Oren Peli, Brian Witten

Játékidő: 90 perc
Megjelenés: 2012.

Sending
User Review
3.5 (2 votes)

Címkék: , ,

There are no comments yet

Why not be the first

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük